Ondertekening ontwikkeling Dorpshart Leimuiden

Op 3 december tekenden de gemeente Kaag en Braassem en ontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf de overeenkomst voor de ontwikkeling van het nieuwbouwplan ‘Dorpshart Leimuiden’. Een belangrijk moment dat de toekomstige vorming van het nieuwe dorpshart weer een stap dichterbij brengt.

Ontwikkeling beleeft succesvolle maand

Een jaar geleden – op 8 december 2014 – stemde de gemeenteraad van Kaag en Braassem unaniem in met het masterplan voor een totale vernieuwing van het dorpshart in Leimuiden. Nu – precies een jaar verder – is de overeenkomst officieel getekend. Dit memorabele moment vond plaats in Bij de Boerderij, dr. Stapenseastraat 24, Leimuiden (de oude boerderij van van Beijeren).

Het blijkt een succesvolle maand voor de ontwikkeling van het nieuwe dorpshart in Leimuiden. Eerder deze maand is namelijk al de overeenkomst tot stand gekomen tussen Smit’s Bouwbedrijf en huisartsenpraktijk De Linde tot aankoop van het pand waar de praktijk nu is gevestigd.

Leimuiden ondertekening

Weg vrij na burgerinitiatief

Ware het zonder het professioneel burgerinitiatief dan was het dorpshart van Leimuiden misschien nog lange tijd onveranderd gebleven. Het initiatief, tot stand gekomen via de Werkgroep Masterplan Dorpshart Leimuiden, is geslaagd daar waar overheid en private partijen het af lieten weten. Het is hun inzet die de totale vernieuwing van het dorpshart in Leimuiden nieuw leven in blies.

De volgende stap

De gebeurtenissen van de afgelopen maand zijn heuglijk en openen de deuren naar de volgende stap. Smit’s Bouwbedrijf en de werkgroep hopen dan ook binnen afzienbare tijd definitieve afspraken te kunnen maken met de grondeigenaren in deelgebied Zuid, het dorpsplein en omliggend gebied. Als alles loopt volgens plan, dan gaat de bouw van het nieuwe dorpshart medio 2017 van start. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Dorpshart Leimuiden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!