Sneakpreview Dorpshart Leimuiden

Met veel plezier kunnen wij u vertellen dat BBHD architecten en Hekkenbergarchitects het ontwerp voor het Noordelijk deel van het Dorpshart verder hebben gebracht tot een Voorlopig Ontwerp. Hiervan kunnen wij u alvast een sneakpreview geven. Het ontwerp laat zien dat het Dorpshart Leimuiden, met dorpshaven, een bijzondere plek is en veel potentie heeft voor de realisatie van een aantrekkelijk woongebied.

Beeldkwaliteit
De ontwerpen zijn geïnspireerd op een haven met de aan de kade gelegen schipperswoningen in de vorm van tien pandsgewijze woningen die doorgaan in een appartementencomplex. Het appartementencomplex heeft een aansprekend hoekaccent en bevat acht appartementen. De begane grond van het complex biedt ruimte voor nog nader te bepalen voorzieningen.
Aan de zijde van de oude boerderij is het ontwerp geïnspireerd op een landelijk boerenerf. Hier worden vier boerderij- en vier schuurwoningen gerealiseerd met in het midden een vrijstaande hooimijtwoning. Al met al belooft dit ontwerp met de landelijke en nautische kwaliteit een mooie invulling te geven aan deze bijzondere plek in het Dorpshart van Leimuiden.​

 

 

 

 

 

 

 

 

Planning

Wij verwachten in het voorjaar van 2017 in verkoop te kunnen gaan. De bouw van de woningen start naar verwachting in de tweede helft van 2017, waarna het project vervolgens vanaf eind 2018 zal worden opgeleverd.

Wij wensen u mooie feestdagen en een gezond 2017!