Er zit schot in het dorpshart van Leimuiden!

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Kaag en Braassem groen licht gegeven voor het bestemmingsplan van het noordelijk deel van het Dorpshart in Leimuiden. Zestien van de zeventien aanwezige gemeenteraadsleden gaven hun goedkeuring aan het plan.

Inmiddels zijn de plannen voor het noordelijk deel nader uitgewerkt en is het ontwerp verder gebracht tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp bestaat uit 19 gezinswoningen variërend in schipperswoningen, schuurwoningen, boerderijwoningen en een vrijstaande hooimijtwoning. De woningen zijn allemaal gelegen aan het water. Bovenop de nader in te vullen commerciële/maatschappelijke plint, is ruimte gemaakt voor 8 sociale appartementen.

Wij verwachten na de zomer met de verkoop van de woningen in het noordelijke deel te kunnen starten. Vervolgens kan begin 2018 een start worden gemaakt met het slopen van de opstallen in deelgebied Noord, het saneren van de grond, de aanleg van de haven en de bouw van de woningen en de plint.