Update noordelijk deel Dorpshart Leimuiden

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Kaag en Braassem groen licht gegeven voor het bestemmingsplan van het noordelijk deel van het Dorpshart Leimuiden. Zestien van de zeventien aanwezige gemeenteraadsleden gaven hun goedkeuring aan het plan. Afgelopen maart is op het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingplan beroep ingesteld door een omwonende. Dit beroep zal medio oktober behandeld worden door de Raad van State.​

Met de behandeling van dit beroep in het vooruitzicht, zal er niet eerder dan eind dit jaar gestart worden met de verkoop van de woningen in het noordelijke deel. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving waarin aangegeven werd na de zomer te kunnen starten met de verkoop. Op moment dat de verkoop eind dit jaar start, is de verwachting dat in het voorjaar van 2018 gestart kan worden met het slopen van de opstallen, het saneren van de grond, de aanleg van de haven en de bouw van de woningen en de plint.