Vanuit je woning
De Kaag & Braassem op

Wonen in Leimuiden is pure rijkdom. Want of je nu in een schuurwoning, schipperswoning of boerderijwoning woont, bij jouw woning krijg je een ligplaats aan de haven. Op een warme zomeravond of in het weekend ga je met je sloep zo het water op. Zo vaak als je kunt. Want de Kagerplassen en het Braasemermeer bieden je volop vertier. Je ontdekt er telkens weer nieuwe unieke pareltjes. Niet voor niets zijn deze meren bij uitstek favoriet bij veel waterliefhebbers.

Uniek watersport- en natuurgebied

De Kagerplassen en het Braassemermeer liggen in een gebied waar de meeste molens van Nederland staan. Dat maakt dit landschap zo schilderachtig. De nog aanwezige forten laten zien dat het een oud en historisch gebied is, stammend uit de Romeinse tijd. Het land verbindt de oude akkerbouwpolders met de Bollenstreek en de historische stad Leiden. Het netwerk van kleine rietsloten, vaarten, eilanden en polders maakt het watersport- en natuurgebied uniek in zijn soort.

Hollandsche Meesters

Varen door dit gebied is als varen door een schilderij van een oude meester. Als je aanlegt bij de kneuterige Hollandse cafés, restaurants en B&B’s denk je mijmerend terug aan het Hollandse verleden. Bijzonder is ook Kaageiland. Het veerpontje heeft nog die echte charme en brengt je over naar een wereld op zich. Met jachtbouwer Royal van Lent (Feadship), maar ook de fraai gerestaureerde pittoreske bebouwing, zie je het sterke contrast tussen de vele landschappen. De Kagerplassen zijn een ‘must’ voor de watersporter. Of je nu van zeilen, surfen, suppen of waterskiën houdt, vaart in een sloep of fietst, er is genoeg ruimte voor iedereen.

Land met karakter

Het Braassemermeer, in de volksmond ‘De Braassem’ genoemd, is een 425 hectare groot meer. In het zuiden van dit meer ligt het natuurgebied De Hemmen. Het Braassemermeer is verbonden met De Wijde Aa, de Langeraarse Plassen en de Zegerplas. Via dit waternetwerk voer de vroegere handelsvaart vanuit de dorpen naar de grote steden. Vele dorpen zoals Roelofarendsveen, Rijpwetering, Oude Wetering en Ter Aar kenmerken zich door de land- en tuinbouw. Achter de zelf bedienbare sluis in Roelofarendsveen ligt een karakteristiek tuinbouwgebied tussen de poelen en sloten van de Veenderpolder.

Heerlijk dobberen

Met een sloep of kano bevind je je in een stuk Hollandse tuinbouwhistorie. Het gebied kent een groot aantal zelfkazende boeren, wonend en werkend in een poldersilhouet, tussen de vele molens. Naast land- en tuinbouw zorgde het water hier ook voor een mooie sportcultuur. De Braassem heeft vele grote namen binnen de zeilsport voortgebracht. Daarnaast is het een heerlijke plek om te dobberen of een frisse duik te nemen.

Wolken en molens

Elk eiland heeft zijn eigen molen om het droog te malen. De Kagerplassen liggen samen met het Braassemermeer namelijk in het gebied met de meeste molens van Nederland. Alle molens hebben ook bijzondere namen. Google maar eens op ‘molens Kaag’ en je zal versteld staan van de aantallen en de prachtige namen met hun geschiedenis. De molens maken het landschap schilderachtig en de wolken lijken in dit deel van Nederland ook het mooist. Zo heb je het pittoreske beeld al snel compleet.

Grijp nog snel je kans

In het noordelijke deel van Dorpshart Leimuiden komen 19 eengezinswoningen en 8 appartementen. Er zijn nog diverse woningen beschikbaar. Elke woning krijgt een eigen ligplaats in de haven.

De bouw is gestart!

Alle woningen zijn verkocht! Er zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar.
Geïnteresseerd? Neem contact op met de makelaar.

Ontwikkeling en realisatie:

SBB Ontwikkelen en Bouwen
Parallelweg 8
1948 NM Beverwijk
0251 - 27 77 77
info@wijzijnsbb.nl
www.wijzijnsbb.nl

Verkoop en informatie:

Groene Hart Makelaarsgroep
Raadhuislaan 17
2451 AT Leimuiden
0172 - 50 94 94
info@groenehartmakelaarsgroep.nl
groenehartmakelaarsgroep.nl